пътна полиция, КАТ, МВР

„Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата в празничните дни.

„В дните с очаквано най интензивният трафик, 31 декември, сме осигурили полицейски наряди, които да са по основните пътни направления, на изходите и входовете на големите градове, както и на проблемни участъци от цялата пътна мрежа. В останалите празнични дни силите основно ще са насочени към контрол за установяване управлението на моторни превозни средства под влияние на алкохол и наркотични вещества“, заяви за БНР главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

Екипи на „Пътната полиция“ ще подпомагат движението по време на очаквания засилен трафик в празничните дни. В условия на повишена интензивност на трафика, осигуряването на необходимата дистанция и движението със съобразена скорост ще Ви доведе безпрепятствено до дома, съобщават от МВР.

Оттам съветват водачите на автомобили да планират и съобразят пътуванията си с очаквания интензивен трафик към големите градове на 3 януари и да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. По възможност е желателно да обмислят варианта и да пътуват на 2 януари. Полицейските екипи са в готовност за подпомагане и регулиране на пътното движение.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук