Обединени патриоти
на снимката: лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, лидерът на "Атака" Волен Сидеров и лидерът на НФСБ Валери Симеонов

ВМРО и НФСБ напуснаха коалиционния съвет на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“, след като от „Атака“ поканиха медиите да присъстват по време на срещата.

„Това предложение на „Атака“ дойде поради големия медиен интерес и желанието на ръководството на „Атака“ срещата да се проведе при пълна прозрачност – заявява Волен Сидеров в съобщение, изпратено до медиите от партията – Поканихме медиите да присъстват, защото искахме всичко да е прозрачно. ВМРО и НФСБ се уплашиха от камерите. Скочиха и казаха, че е недопустимо и си тръгнаха. Това е цялата истина за днешната среща.“

Сидеров беше категоричен, че никой никого не е обиждал. „Атака“ пожела журналистите, които така или иначе стоят пред стаята и чакат, да заснемат коалиционния съвет заради силния медиен интерес към отношенията им.

„Не искам да има задкулисие и затова настоях срещата да е открита. Задкулисието е основен проблем не само на тази коалиция, а и на цялата държава. Моето желание беше да няма задкулисие. Тяхното желание беше да има“, заяви още Сидеров.

Той припомни, че НФСБ и ВМРО се бяха събрали на задкулисно заседание, в което решиха, че той няма да бъде председател на ПГ.

„Тук не е до моето председателство, въпросът е до погазване на споразумението между трите партии и искахме да го обсъдим пред медиите. Те отказаха. НФСБ и ВМРО напуснаха и развалиха коалицията. Аз я създадох, те я развалиха“, подчерта лидерът на „Атака“ .

Различно е мнението на лидера на НФСБ Валери Симеонов. Пред журналисти той каза:

„Скандалът на коалиционния съвет беше сценарий на „Атака”.

Според него „явно е важно преминаването от скандал в скандал, копиране на политическото поведение на Корнелия Нинова“.

„Не виждам в коалиционните си партньори желание за диалог“, каза Симеонов.

Той обясни, че се е ядосал от поканата за медиите, защото нито НФСБ, нито ВМРО са се съгласявали заседанието да е отворено.

„Целта е медиен скандал – заключи Симеонов – Напуснахме, защото нямаше нормални условия за провеждане на съвета.”

Според него, съветът трябвало да реши тежки проблеми с „бездействието на групата на „Обединени патриоти”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!