На снимката: Павел Колев

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира ситуацията в клуба след срещата между мажоритарния собственик на клуба Георги Попов, Васил Божков, ръководството на клуба и представители на организираните привърженици.

„Към днешна дата санитарният минимум Левски да съществува е не по-малко от 1 550 000 лв на месец. Това е сума, в която не се включва покриването на стари задължения, ако не се обслужват задълженията към НАП и не се правят инвестиции в инфраструктура и трансфери. Това е абсолютен санитарен минимум“, коментира  Колев.

По думите му основната тема на разговора е била да се организира технически как феновете ще бъдат представяни на срещата с премиера Бойко Борисов.

“Феновете имаха време да помислят след срещата, която проведохме в неделя. Събрахме се да кажат какво мислят по въпроса. Междувременно излезе информация, че ще има среща с Бойко Борисов. На тази среща вероятно ще се случат повечето неща. Тук по-скоро имаше организационни въпроси, колко хора ще влязат и как ще бъдат представяни. Беше поискано от мен да информирам с документи Тръст „Синя България“ за финансовото състояние на клуба, за да не остават голи думи. Те са запознати и те ще са медиатор, за да може всички феновете да имат достъп до финансовото състояние“, каза Колев.

Шефът на Левски заяви, че няма притеснения за финансирането в краткосрочен план.

„Клубът функционира абсолютно нормално. Ние си работим по стратегията, която сме начертали и спортно-технически и административно. Ако бъде взето друго решение ще бъдем информирани и ще променяме цели и задачи. В момента клубът функционира абсолютно нормално, няма поводи за притеснение“, допълни Колев и заяви още, че когато става дума за добруването на клуба левскарската общност се обединява. Мисля, че левскарската общност е разединена по някои теми, но когато става дума за добруването на „Левски“ тя се обединява. Всички се вълнуват какво ще стане, какво се е случило до момента, как „Левски“ е стигнал до това състояние и какво се прави, за да се излезе от състоянието“, каза Колев.

Той коментира и ситуацията около изграждането на модерен стадион.

„Казвал съм и друг път, че част от стратегията за развитието на Левски е стадион „Георги Аспарухов“. Клуб с амбиции трябва да има модерен стадион, който освен, че трябва да е убоден за феновете, трябва да генерира и приход. Липсата на модерни стадиони е една от причините клубовете в България да не се представят както искаме в Евротурнирите, с изключение на Лудогорец. Още с идването на г-н Божков темата „Стадион“ е залегнала в програмата за развитие на клуба. Започнаха и преговори, но по обективни причини те са замразени, защото не знаем какво ще се случи следващата седмица“, допълни Колев.

„Като изпълнителен директор ме интересува „Левски“ да се развива и да бъде конкурентен на другите отбори в първенството. Не мисля, че на футболистите им влияе по някакъв начин това, което се случва. Те имат достатъчно ангажименти, които Петър Хубчев и създава. Не им остава време да се вълнуват по тази тема. Информирали сме ги, че няма от какво да се притесняват. Тяхната работа е да са готови за първия мач на 15 февруари. Аз лично не очаквам да има отражение върху отбора. Селекцята приключи на време. Взели сме футболистите, които искаме“, завърши Колев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!