Павел Колев - изпълнителен директор на ПФК "Левски".

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев заяви пред БНТ тази сутрин, че е убеден, че „Левски“ ще намери спонсори „и то най-вече заради това, което направиха феновете в последните седмици“. Той разкри, че до момента не е имал никакъв контакт с новото ръководство на Българския спортен тотализатор относно евентуално спонсорство на клуба от страна на тотото, каквито информации се появиха вчера.

„Най-логичното, което очаквам да се случи, е да успеем да привлечем нови рекламодатели. Ние и в момента водим разговори с потенциални рекламодатели. Не съм водил разговори с Българския спортен тотализатор, нямам никакъв контакт с новото ръководство на тотализатора. Ако има интерес от тях, очаквам да бъде осъществен някакъв контакт, ако изобщо това е вярно. Имаме разговори с други потенциални рекламодатели, но не мога да казвам подробности, преди да има нещо официално“, коментира Колев.

Той заяви, че няма никакъв контакт с мажоритарния акционер на „Левски“ Георги Попов и собственика Васил Божков и коментира предложението на „Ефбет“ да подпомага финансово клуба, но при смяна на собствеността.

„Според мен това не е приемливо условие. Аз благодаря на „Ефбет“ за предложението, то беше добро, но не беше в моите правомощия. Неяснотите са много, за съжаление, повечето от тях засягат негативно „Левски“, защото освен социален феномен, „Левски“ все пак е и една частна фирма, която функционира по реда на Търговския закон и тези разпоредби много ясно определят какъв е начинът да се промени управлението и мениджмънта на тази частна фирма. В момента всичко стои в патова ситуация от отсъствието на мажоритарния акционер, който не е заявил какви са намеренията му. Нямам никаква връзка с г-н Божков и г-н Попов. Водя разговори единствено с досегашния спонсор Националната лотария, който изразява желание да продължи да ни помага, но за момента това няма как да се случи“, обясни Колев.

„Имаме премиер, който се интересува от спорта, така че спасението на „Левски“ може да мине и оттам. Но истинското спасение на „Левски“ в дългосрочен план минава през публиката. Най-голямата сила на Левски винаги е била във фенската маса. Публиката на Левски е изградила с голи ръце стадиона, който в момента е наш дом“ – каза Колев.

По думите му обаче „не е реалистично да се очаква феновете да плащат всяка вноска към НАП“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!