ваксинация ваксини доза бустерна доза

В Пазарджик, Смолян и Сливен възобновяват „зелени коридори“ за ваксиниране. До 4-ти април продължава акцията и във Военномедицинска академия (ВМА) в столицата.

Смолян

Регионалната здравна инспекция в Смолян отваря зелен коридор за ваксиниране от 15 до 17 ч. с ваксината на „Астра Зенека“.

Желаещите, без значение в коя фаза на Националния ваксинационен план попадат, могат да се възползват, като единственото условие е да нямат симптоми на инфекция и контакт с позитивни на COVID-19.

Пазарджик

От днес до петък в Пазарджик също се възобновяват зелените коридори за ваксиниране.

Свободен достъп за желаещите да се имунизират ще има в три здравни заведения в града. Зелени коридори отворят и две болници, съответно във Велинград и в Панагюрище.

В многопрофилната болница в Пазарджик зеленият коридор ще работи от 14 до 19 часа. В болницата Хигия ваксинирането ще се извършва от 10 до 13 часа. По същото време ще бъде отворен и зелен коридор в болница „Здраве“.  В Панагюрище, ваксинирането ще се извършва от 9 до 14 часа в болница „Уни  хоспитал“.

Жителите на Велинград ще могат да се ваксинират от 8 до 10 часа в общинската многопрофилна болница.

Ваксинирането от сряда до петък ще се извършва с „АстраЗенека“. Възможност за имунизация се предоставя и на гражданите, които са записани в електронния регистър. В случай, че предпочитат друг вид ваксина може да преподновят регистрацията си за получаване на следваща дата и час.

Сливен

В Сливен също се възобновяват имунизациите в зелените коридори от днес до 2 април, съобщават от Областния кризисен щаб.

Имунизациите ще се извършват само с векторна ваксина. Хората, записали се за имунизация при общопрактикуващ лекар, който не е техният личен лекар, ще се пренасочват към кабинетите в РЗИ-Сливен или Военна болница.

От 31 март до 2 април зелен коридор ще работи в МБАЛ „Хаджи Димитър“ за времето 17.00 до 18.00 часа, а на първи април в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ от 12.30 до 16.00 часа.

В тези кабинети ще се приемат хора и без предварително записан час.

До 4-ти април ще има коридор и във ВМА

Зеленият коридор” за ваксинация във ВМА с препарата на „Астра Зенека” ще бъде отворен до 4 април, включително.

Всички желаещи граждани, без записани часове в Националната здравно-информационна система, могат да се имунизират във ваксинационния център на ВМА от 08.00 до 18.00 ч. в работните дни, и от 09.00 до 17.00 ч.

Продължават ваксинациите по националния електронен регистър, реваксинации и имунизации на планирани целеви групи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!