Делян Пеевски
Делян Пеевски Снимка: Архив

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски е на мнение, че правителството може да изпълни целия си мандат, ако министрите изпълняват програмата си.

Пред журналисти в кулоарите на парламента той заяви подкрепа на предложението на ГЕРБ министрите да бъдат викани всяка седмица в парламента за отчет.

„Това атлантическо правителство трябва да го има, ще бъде абсолютно вредно за държавата и хората да го няма, ако влезем отново в цикъл на служебни правителства – това е погром за държавата“, смята Пеевски, който оглави парламентарната група на мястото на Мустафа Карадайъ.

Той посочи, че е съгласен с идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов министрите да идват всяка седмица, за да се отчитат пред комисиите, да се взимат общи решения по ресори.

„Абсолютно сме съгласни, смятаме председателите на комисии и лидерите на парламентарни групи да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне на програмите, за да видим с какво ние можем да им помогнем и какво те трябва да направят, за да може държавата да върви напред за хората“, посочи той.

Пеевски бе категоричен, че от ДПС не искат министри, нито заместник-министри, нито сега, нито след ротацията, пише БТА.

„За да сме много ясни – няма да участваме в изпълнителната власт на тази сглобка“, добави той.

По думите на Пеевски сглобката е стабилна. Не виждаме проблеми, ако министрите започнат да си изпълняват всички неща по програмата, които сме подкрепили – няма да има никакви проблеми, добави той.

На въпрос дали досегашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ ще остане народен представител, Пеевски коментира, че това е негово решение.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук