Нанси Пелоси
На снимката: Нанси Пелоси

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обвини главния прокурор Уилям Бар, че е извършил престъпление, като е излъгал Конгреса относно доклада на Робърт Мълър.

„Това, което е извънредно сериозно, е главният прокурор на Съединените американски щати да не казва истината на Конгреса на САЩ. Това е престъпление“, заяви Пелоси пред репортери,предаде Си Ен Би Си.

Когато ѝ били поискани повече подробности, Пелоси каза:

„Той излъга Конгреса. Ако някой друг направи това, щеше да се смята за престъпление. Никой не е над закона.“

Запитана дали Бар трябва да отиде в затвора, Пелоси отговори, че „има процес, който включва и това“.

Говорителят на министерството на правосъдието Кери Купек коментира нейните твърдения, като каза, че „неоснователното, безотговорно и невярно нападение на главния прокурор от страна на Пелоси е необмислено, безотговорно и фалшиво“.

Коментарите на Пелоси изглежда засягат отговорите, които Бар даде по време на показания пред Камарата на представителите миналия месец. Законодателите го попитаха заради разочарованията, които изпита екипът на Мълър след резюмето, което главният прокурор написа за доклада на специалния прокурор.

Бар каза, че не знае за притесненията на екипа на Мълър относно обобщението си. Но информации разкриха тази седмица, че Мълър е написал писмо до Бар, в което изразява загриженост за това как главният прокурор е изобразил „същността“ на доклада. Писмото е било изпратено преди Бар да се изправи пред Камарата на представителите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук