папата, мерки за сигурност

Контролно-пропускателни пунктове, забрана за използване на дронове, спиране на движението и затваряне на паркинги в София и гр. Раковски са част от мерките, които предприемат полицията, Национална служба „Охрана“, Столичната община и Центъра за градска мобилност във връзка с посещението на Негово Светейшество папа Франциск на 5 и 6 май у нас. Мерките бяха обявени на специален брифинг в МВР.

Директорът на ОДМВР- Пловдив Атанас Илков заяви, че на 6-ти май, преди обяд, движението по АМ Тракия, в посока Бургас, ще бъде отклонено от пътен възел запад Пловдив, на 119 км. до пътен възел Плодовитово на 165 км

„Тази временна организация ще бъде създадена и в обратната посока, в следобедните часове, като движението ще бъде пренасочено през гр. Пловдив. Движението в гр. Раковски ще се регулира от пътни полицаи“, каза още Илков.

Достъпът до зоните ще бъдат осигурени от полицейски служители и обособени КПП-та.

„Достъпът до пл. „България“ в кв. „Генерал Николаево“ ще става през три КПП-та, 3 пункта на бърза помощ и БЧК. На това място има обособена зона за хора, които са в неравностойно положение. Те ще могат да преминават през КПП 2. Литургията ще може да бъде проследена от онези, които не успеят да влязат в зоната за сигурност на екрани“.

Достъпът до квартал „Секирово“ ще бъде без пропуски, но ще бъде контролиран съвместно с НСО. Там ще има 5 КПП-та. Обособени са и паркинги за всички гости на събитията.

Обособени са паркинги за хората с увреждания по ул. „Москва“ и „Добрич“ в кв. „Генерал Николаево“. В кв. Секирово“ ще може да се паркира по ул. Петър Богдан“ и ул. „Тодор Икономов“ по посока югоизток.

Паркингите за посетителите ще се намират на бившето селскостопанско летище на ул. „Индустриална“, а в кв. „Секирово“ паркингът ще се намира на селскостопанския пазар на ул. „Петър Богдан“.

Полк. Росен Тодоров, който е зам.-директор на НСО заяви, че по време на събитията е забранено използването на дронове, а директорът на ОДМВР-Пловдив добави, че е забранена употребанта и на пиротехнически средства.

Къде и как може гражданите да видят папата и да участват в събитията, организирани в негова чест – вижте ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук