Шествие в подкрепа на управление с мандат на „Продължаваме промяната“ организират граждани в идния петък. Те се обявяват в подкрепа на проевропейско и антикорупционно правителство, водено от Асен Василев. Гражданите ще се съберат на площад „Народно събрание“ в петък, около 17:00 часа. По думите на организаторите „мирът и европейското ни членство изискват категоричен отпор на присъствието на пропутински партии в управлението“.

„При отстояване на ясна позиция, смятаме, че нов кабинет на ПП+ДБ+БСП има шанс да защити европейска България без мафия. Напомняме, че останалите „сили“ в парламента са коалиция на Путин и мафията – ИТН+ГЕРБ+ДПС+копейките“, казват още те.

Публикуваме призивът им, отправен в социалните мрежи:

Приятели, приканваме ви да се съберем отново в подкрепа на сформиране на проевропейско и антикорупционно правителство на коалиция, водена от „Продължаваме промяната“. Съзнаваме, че членството ни в ЕС и НАТО, както и категоричната ориентация за разграждане на корупционните механизми в институциите на държавно и местно ниво, изискват управление без дългогодишните им автори – ГЕРБ и ДПС.

Съзнаваме, че мирът и европейското ни членство изискват категоричен отпор на присъствието на пропутински партии в управлението.

Смятаме, че шансът за това е в изпълнение на мандата на „Продължаваме промяната“ и сформирането на работещ кабинет „Василев“.

България се намира пред поредица от избори. Затова е важно за момента да подкрепим управление с ясна ценностна ориентация в ползва на националните каузи и да не допуснем нови избори и неизвестно бъдеще.

Изборът за европейска България без мафия за момента се отстоява категорично от кабинета „Василев“ като програма.

Изборът за европейска България без мафия за момента се отстоява категорично от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Наследницата на комунистическата партия БСП заявява подкрепа и макар и колебливо, правителство с нейно участие подкрепи европейските санкции срещу агресора Русия и военната помощ за нападнатата суверенна Украйна. Смятаме, че нов мандат за този формат, подкрепен от независими депутати, е по-добър от служебно правителство на президент, заявил с „неутралитет“ подкрепа за агресора, войната, връщането назад на развитието на България.

При отстояване на ясна позиция, смятаме, че нов кабинет на ПП+ДБ+БСП има шанс да защити европейска България без мафия. Напомняме, че останалите „сили“ в парламента са коалиция на Путин и мафията – ИТН+ГЕРБ+ДПС+копейките.

Изследване от днес на „Алфа Рисърч“ показва, че мнозинството граждани предпочитаме ново правителство на коалиция, водена от „Продължаваме промяната“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук