Близо 9 млн. души са напуснали Украйна след нахлуването на Владимир Путин в Украйна, съобщи Агенцията на ООН за бежанците, докато губернаторът на Донецк призова цивилните, които все още се намират в региона, да бягат.

Тъй като Русия засилва офанзивата си в източната част на страната, украинските власти все повече призовават хората да бягат, докато могат, от фронтовите райони.

В сряда Агенцията на ООН за бежанците обяви, че от 24 февруари досега 8,793 млн. души напуснали Украйна, а губернаторът на Донецк Павло Кириленко призова 350 000 души от региона да бягат на фона на съобщенията за нови смъртни случаи и ранени.

Донецк е последната останала източна провинция на Украйна, която е частично под контрола на Киев. В сряда се появиха съобщения, че най-малко седем цивилни са били убити при руски обстрел през последните 24 часа, а 25 души са били ранени.

Кириленко заяви, че двама души са загинали в централния град на региона Авдийвка, а за смъртни случаи се съобщава и в Славянск, Краснохоровка и Курахово.

„Съдбата на цялата страна ще бъде решена от Донецка област“, каза Кириленко. „След като има по-малко хора, ще можем да се концентрираме повече върху нашия враг и да изпълняваме основните си задачи“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук