пентагонът украйна данни
Изглед от Пентагона

Членовете на американските комисии по отбрана на Конгреса заявиха в сряда, че подкрепят план за разходи за отбрана в размер на 700 млрд. долара през фискалната 2018г., като подкрепят призива на президента Доналд Тръмп за подкрепа за военните.

Сумата е повече от поисканата през месец май от президента  Тръмп, като в нея се предвижда по-голямо увеличение на заплатите на действащите военнослужещи и повече летателни апарати и кораби от поисканите от администрацията. Заявката на Тръмп за разходи за отбрана беше за 603 милиарда за основни дейности и 65 милиарда за задморски мисии.

Хора от персонала на Конгреса, пожелали анонимност, казаха, че малко над 634 милиарда са за вътрешни операции на Пентагона и близо 66 милиарда – за военни мисии в Афганистан, Ирак, Сирия и други страни.

Законопроектът за отбранителната политика, който Конгресът гласува ежегодно от 1961г., определя 2.4-процентно увеличение на заплатите на военнослужещите. Той позволява на бойния флот да закупи допълнително пет кораба извън заявените от Тръмп.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук