водата

Перник остава без топла вода. До утре по обед тя ще бъде спряна в целия град, съобщи за БНТ изпълнителният директор на „Топлофикация-Перник“ Любомир Спасов.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Перник издаде принудителна административна мярка за спиране на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация – Перник“. Мярката е наложена заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса, в нарушение на издаденото комплексно разрешително на дружеството.

Спирането ще бъде извършено, като се преустанови подаването на горива към котлите с цел принудително извеждане от експлоатация. Срокът на действие на мярката е до изпълнение на условията на действащото комплексно разрешително.

По-рано днес от „Топлофикация-Перник“ съобщиха, че не могат да гарантират доставките на парно и топла вода на гражданите в Перник след спирането на двата генератора на централата.

В отговор на пернишкото дружество, от МОСВ съобщиха, че „ТЕЦ Република“ – Перник може да използва газовия парогенератор 3, защото наложената на дружеството принудителната административна мярка не е за спиране на всички мощности на дружеството, а само на две от тях – парогенератори № 4 и 5.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук