решаваща, реформи
Снимката е илюстративна

Европейските лидери и колегите им от Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна ще обсъдят как се е засилило сътрудничеството между трях за последните години.

Дискусиите са в рамките  на Петата среща на високо равнище за Източното партньорство.

Държавните и правителствени ръководители ще разговарят за бъдещето на тяхното сътрудничество.

Ще бъде направен анализ как да го засилят в приоритетните области, договорени в Рига преди две години – по-силна икономика, управление, по-голяма свързаност и по-силно общество.

Лидерите на държави ще оценят постигнатите през последните 2 години резултати, като ще се съсредоточат върху конкретните предимства, които са получили гражданите на шестте страни от Източното партньорство.

Лидерите ще разговарят за икономическото развитие и подобряването на търговските отношения, укрепването на институциите и доброто им управление, подобряването на взаимосвързаността в транспортния и енергийния сектор, както и  засилването на мобилността и контактите между хората.

Партньорството с 6-те страни беше създадено с цел подпомагане на усилията за политически, социални и икономически реформи в тези държави.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко отказа да присъства, страната му ще бъде представена на равнище външен министър. Акцентът на засилените през последните месеци общи инциативи е върху Украйна, Грузия и Молдова.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук