На снимката: Петър Тодоров
Петър Тодоров.

Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това, съобщи в интервю за БНР подалият оставка главен секретар Петър Тодоров.

Освен това той твърди, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал от него да се оттегли от поста след посещения на политически лидер във ведомството.

Тодоров настоя, че отначало министърът е искал да работи с него. Впоследствие обаче променил позицията си.

Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно. И, гледайки, така, надолу в земята, зачервен целият, ме попита няма ли да си подам оставката, тъй като имало напрежение около длъжността ми. Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми. Не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани тези опорки, които впоследствие бяха изведени“, твърди подалият оставка главен секретар на МВР.

Пред БНР Тодоров уточни и че още на 23 август в министерството е имало информация, че Божков възнамерява да се прибере доброволно.

„Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува, и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август“, каза той.

На въпрос дали в МВР са знаели дали Васил Божков се връща доброволно, или е екстрадиран, главният секретар на МВР в оставка отговори: „Имахме информация, че след два дена предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Това се случи, както знаете, в петък, пред медиите“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук