Народното събрание ще проведе блиц контрол и редовен парламентарен контрол.

Премиерът Кирил Петков и неговите заместници ще отговарят на актуални въпроси на депутати. В рамките на редовния контрол ще участват министър-председателят, вицепремиерите Асен Василев, Борислав Сандов, Гроздан Караджов, Калина Константинова и още 10 министри.

Премиерът Кирил Петков ще информира парламента за мерките на правителството по отношение на инфлацията и рязкото повишаване на цените на основни стоки, храни и услуги.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев ще представи повече разчети за предстоящата актуализация на бюджета, както и разходите, които са необходими за прилагането на пакета от мерки, свързани с войната в Украйна.

Допълнителна информация по казуса с хакерската атака в системата на „Български пощи“ ще предостави вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

Министърът на туризма Христо Проданов ще представи прогнозата на ведомството за предстоящия летен сезон и ще даде последна информация за настанените украински бежанци.

Най-много въпроси – общо 80 отново са към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Всички са зададени от депутати на Движението за права и свободи и са относно оказван натиск и тормоз по време на изборите миналата година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук