Изненадващо Българска национална телевизия (БНТ), която получава пари от данъкоплатците, и чиято роля е да бъде обективен наблюдател и анализатор на обществените и политически събития у нас, се държи като говорител на опозицията и открито призовава за протести.

Днес в сутрешния блок на обществената медия се говореше само за предстоящата евентуална стачка на 18 май. За да дадат мнението си по актуални теми бяха поканени за коментари Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал – по темата за цената на тока и природния газ, заместник-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов – относно диалогът с транспортния бранш и Явор Куюмджиев и Антон Иванов – за доставките и цените на втечнен газ. От изброените имена ясно се забелязва едностранното отразяване на актуалните теми и липсата на противоположната гледна точка.

Общото внушение беше, че България е изправена пред апокалипсис и едва ли не, правителството трябва да бъде свалено. А някак си пропускат да се съобщават положителни политически или икономически новини, като например, че в България има 19% ръст на индустриалното производство за изминалата година, или пък че имаме ръст на БВП. Но това е умишлен пропуск не само на държавната телевизия, а и на повечето медии у нас.

Кризата изобщо не е предизвикана от нашето правителство, а от действията на Русия в Украйна. Тя е общоевропейска и ние самите почти няма какво да направим за нея. Истината е, че България стои абсолютно прилично на европейската сцена, въпреки опитите да се внушава обратното.

Учудващо е защо националната медия вместо да окуражава българите и да им обяснява случващото се, се държи като политически обвинител на управляващите и адвокат на опозицията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук