„Ще продължа да работя с всички усилия това правителство да продължи стабилно и мисля, че това, което изглежда като проблем днес, ще бъде възможност утре“. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в свое изявлението от Министерски съвет днес.

„Във вчерашния ден актуализацията на нашия бюджет не беше подкрепена. Не беше подкрепена от ГЕРБ, от ДПС, от „Възраждане“ и от „Има такъв народ“. Защо тези партии не искат повишаване на пенсиите точно когато хората имат най-голяма нужда от подкрепа срещу инфлацията? Защо не трябва да подкрепяме младите семейства с допълнителни данъчни стимули? Защо не искаме не искаме да се намали цената на бензина? Защо този пакет от 2 млрд. лв. да не отиде в помощ на всеки български гражданин в точно този момент? Заради политически интриги, заради политически игрички? Това е много безотговорно“, заяви Петков.

„Ето защо аз ще продължа да водя разговори с всеки един депутат, който чувства, че неговата отговорност не е към нечии партиен лидер, а към България. Защото в този момент всеки един депутат, който иска да застане на страната на българските избиратели, трябва да каже – този бюджет трябва да бъде подкрепен, трябва да подпомогнем българските граждани, трябва да каже – не искаме да има нестабилност, не искаме да не приемем 20-те закона, които са нужни, за да може да отключим парите по Плана за възстановяване и развитие, искаме това правителство да продължи с енергийната си сигурност и искаме да сме готови за зимата и есента, не като поредни предсрочни избори, не като временни правителства, а като една стабилна държава, в която всички бихме искали да живеем“, каза още министър-председателя. Припомняме, че след като лидерът на ИТН обяви, че оттегля министрите си от кабинета, Петков съобщи, че ще разчита на 12 депутати от ИТН да подкрепят правителството в парламента.

„Нека да ви кажа – „Продължаваме промяната“ не ни е страх от избори. Даже напротив“, продължи Петков.

„Това, което ясно се видя, е, че днес сме на вододел – от страната на корупцията, от страната на задкулисието или от страната на прозрачността, от страната на грижата за хората“, посочи той.

„Искам да благодаря на нашите коалиционни партньори БСП и „Демократична България“, че застанаха плътно зад стратегията на правителството. Аз също вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер – особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство, само заради личното си его„, заяви премиерът.

„Искам да успокоя всички граждани – ще продължа да работя с всички усилия това правителство да продължи стабилно и мисля, че това, което изглежда като проблем днес, ще бъде възможност утре“, завърши той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук