Днес се провежда поредното заседание по делото срещу бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившяит районен кмет Петко Дюглеров за предполагаемо взимане на подкуп.

И днес отново ще се слушат записите от СРС-та, за които вече стана ясно, че има много разминавания с описаното от разследващите. На влизане в съдебната зала Биляна Петрова коментира, че изглаждането на всички разминавания би отнело месеци.

„Няма да слушаме всички СРС-та, а само тези, където сме чули, че неточно е предаден звуковият файл. Различията са толкова много, че на този етап от делото не е възможно да успеем да ги сменим изцяло. Това би ни отнело месеци, може би подобно на КТБ, бихме слушали поне една година. Затова сме избрали само по осъществени според нас неща“, заяви Петрова и уточни, че прокурорите са им казали, че данните от СРС-тата са предавани по смисъла, а не буквално.

Адвокатите на обвинените в откуп Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров заявиха, че ще поискат от съда да допусне нови доказателства, както и да бъдат разпитани очевидци на ареста от спортното министерство, на служители от пицарията в съседство, както и ще поискат видеозаписи от камерите на пътна полиция в района.

От своя стана Иванчева коментира, че в район „Младост“ всичко си е по старому и много от нещата, които са били договорени по време на управлението й в полза на гражданите, вече са отменени. Тя каза, че ще бъдат отправени запитвания относно имотните измами.

„Ще направим запитване за имотните измами. Те ще бъдат описани дотолкова доколкото ги помним. Това е една тема, която продължава да ни вълнува. Би следвало да продължава да се защитава интересът на общината“, каза нейната заместничка Биляна Петрова.

Тя изрази недоумение защо вр. и. д. кмет на района арх. Румен Русев е подменил изцяло сформирания от Иванчева екип. Тя определи това негово действие като престъпление.

„Хора, които са открили доста измами, които са актували доста общинска собственост, хора, които са били в полза на обществото, в момента са уволнени. За мен това е неправилно и грубо казано съмнително“, добави Иванчева.

Припомняме, че преди повече от 9 месеца Иванчева и Петрова бяха арестувани показно на централен столичен булеварт. Двете жени бяха държани с часове, закопчани с белезници без да имат достъп до защитниците си.

В продължение на месеци те бяха държани в ареста в ужасяващи условия и едва преди Коледа мярката им за неотклонение беше променена на „домашен арест“. Двете жени заявиха, че ще съдят България в Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!