Парламентарната група на БСП застана зад колегата си Георги Стоилов, брат на разследвания за рекет Илия Стоилов. Червените взеха и едно интересно решение – те съжаляват, че са взели 400 лв. дарение за изборите от разследвания депутатски брат и за да бъдели на чисто, сега ще му ги връщат. Решението, взето на заседание на ПГ на БСП тази сутрин, оповести Таско Ерменков пред „Канал 3“.

Хората все пак трябвало да знаят, че не става въпрос за 4,4 милиона лева, а за 400. Освен това трябвало да стане известно, че двамата братя Стоилови нямали нито една обща фирма и никакви парични преводи, извършвани между тях. Въпросният Илия Стоилов не бил назначаван на обществени длъжности, нито бил участвал в обществени поръчки, отхвърли паралелите с Хасково депутатът.

„Не съм адвокат на Георги Стоилов, а съм колега. Цялата парламентарна група застава зад него колегиално, като партийни другари. Не може той да носи отговорност за деяния на брат си“, заяви в парламента Ерменков. Той поясни, че разследването срещу брата-дарител, датира от 2015 г. и е било прекратено. БСП не поощрявала рекета и изнудването, но и не искала да го предпостави. Нека първо съдът да реши, че има извършено престъпление, обясни червената позиция Ерменков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук