На снимката: словашкият министър на еклогията Ласло Солимос /източник: domov.sme.sk/

Полицията в Братислава е задържала в сряда вечерта пиян министърът на околната среда Ласло Солимос и брат му, които се скарали с персонала в един ресторант и разбили входната врата на заведението, съобщава телевизия TV3.

Солимос и брат му са излизали от азиатски ресторант в нетрезво състояние. Солимос е крещял, че е министър на околната среда, а брат му ритнал една от стъклените врати и я разбил. Двамата мъже са хвърлили пари на работниците в ресторанта.

От полицията в Братислава в социалните мрежи е публикувана информация за сигнал за инцидент в ресторант, като на адреса е изпратен патрул.

Според полицейския доклад, двама мъже са нападнали физически персонала на заведението, а при излизането си единият е разбил стъклената врата на входа. Извършителите са отведени в близкото полицейско управление.

Нанесените от двамата братя щети са в размер на 1000 евро. След инцидента един от служителите в ресторанта е потърсил медицинска помощ. Органите на реда са започнали разследване на хулиганство и нанесени имуществени вреди.

След разпита двамата мъже са били пуснати да си ходят, съобщават от полицията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!