пиян руснак
Спасители вадят пияния от колата, а той пее парче на Алла Пугачова.

Поговорката „Пияния човек Господ го пази“ показа своята актуалност за пореден път. Естествено – в необятната Русия. 41-годишен руснак полетя от 19-ия етаж, падна върху автомобил и оцеля. Отърва се с относително леки повреди, за разлика от автомобила, който е доста смачкан.

Нещо повече – насъбрали се хора били с ясното съзнание, че падналият човек е мъртъв. И докато се чудели какво да предприемат, той се размърдал и запял популярното парче на Алла Пугачова „Любовь, похожая на сон“ („Любов, подобна на сън“).

На притеклите се на помощ, които се заели да го вадят от отломките на колата, веднага им станало ясно, че човекът е много пиян. Не само защото е оцелял след свободно падане от 60 метра, а и защото Алла Пугачова официално е обявена от Кремъл за „Чуждестранен агент“ и пеенето на нейни песни на обществени места не е препоръчително.

Невероятният случай е от град Воронеж, а колата, смекчила удара – Nissan X-Trail. За късмет на гражданина С.П., при удара му с покрива всички въздушни възглавници на японската машина се отворили мигновено и се противопоставили на земното притегляне. Пострадалият е откаран с линейка, а в болницата втрещените лекари установили само комоцио и фрактура на прешлен.

Събитието във Воронеж бе отразена от повечето руски медии, като има и снимки, на които се вижда как мъжът излиза от автомобила с помощта на спасителен екип. Хората помагали да се измъкне, но не защото е тежко ранен, а защото краката му се били заклещили в счупено стъкло на нисана.

Главният лекар на болницата признал, че медицината е безсилна да обясни как С.П. е оцелял, защото падане дори от 5-ия етаж се смята за последно. Шефът на местната травматология предположил, че има и други причини за чудото освен покривът на колата и въздушните възглавници. „Когато човек е в нетрезво състояние, всичките му мускули са отпуснати. Пиян човек реагира неадекватно на случващото се и не осъзнава опасността. При нормален гражданин, когато реагира на стрес, всички мускули се напрягат. Тялото на падащия е било отпуснато. Това му състояние е послужило и като амортисьор.“

Според непотвърдена информация автомобилът не е застрахован срещу точно такъв риск. Така виновникът за извънредната ситуация вероятно ще трябва компенсира щетите. Собственикът на колата е 53-годишен бизнесмен, който отказал да говори с медиите, все още в ступор от случилото се.

Местни зевзеци веднага предположили, че след полета С.П. спешно ще бъде мобилизиран и пратен на фронта в Украйна. Директно в спецчастите, защото може да скача от високо и без парашут.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук