Пламен Георгиев
на снимката: Пламен Георгиев

Пламен Георгиев заяви, че той и семейството му са били подложени на „невероятен тормоз от някои медии”.

„Не искам една хиперболизирана тераса, която беше абсолютно безумие, да се отрази по някакъв начин на работата на комисията. Дай Боже час по-скоро да се избере ново ръководство, което да награди това, което вече сме постигнали в комисията“, коментира Пламен Георгиев пред журналисти.

Той увери, че оттеглянето му от поста е морален акт, а решението за това е изцяло лично.

„Решението от мен беше взето отдавна, но не можех да си позволя да подам оставката си преди да излезе, че аз съм един чист човек“, допълни той по отношение на проверката.

Според бившият председател на комисията напрежението срещу него е било „целенасочено създадено от олигархията“, а заради работата си като председател на комисията той е натрупал много врагове.

Заради заплахи за живота му, които службите са оценили като реални, сега дори ходи с охрана от НСО.

Пламен Георгиев обяви, че след оставката ще се върне на работа като прокурор.

„Там е моето място. Ще си подам документите за възстановяване като прокурор“, обясни той.

Георгиев заяви още, че е допуснал е грешка в комуникацията си с медиите, защото е трябвало да обясни всичко още в самото начало и подчерта, че е настоявал терасата-покрив да се включи в нотариалния акт единствено, за да плаща данъци за нея.

„Всяка една стотинка при мен е проверена, всичко ми е законно”, заяви Георгиев.

Днес той сам подаде своята оставка като шеф на антикорупционния орган, която депутатите одобриха, а причина за нея стана стартиралата срещу него проверка на прокуратурата и НАП.

Повод за проверката пък бе терасата му с площ от 186 кв. м, която Георгиев не е декларирал, въпреки че е вписана в нотариалния му акт.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!