Нострадамус, предсказания
Колаж: marica.bg

Следващата година може да се окаже дори по-пагубна от 2020 г., ако прогнозите от Нострадамус са верни. Френският астролог, чието истинско име е Мишел дьо Ностредам, направи поредица от предсказания в книгата си Les Prophéties от 1555 г. Смята се Нострадамус е направил за миналата година няколко важни и правилни прогнози за бъдещето, въпреки че много от тях са отворени за тълкуване, пише „Експрес“.

Една такава прогноза беше възходът на Доналд Тръмп и как той ще стане президент на САЩ. Във Век III, катрен 81 /съчиненията на Нострадамус са организирани в параграфи, наречени Векове, и четиристишия – катрени – бел. ред./ , Нострадамус пише:

„Великият безсрамен, дързък говорител на висок глас. Той ще бъде избран за управител на армията /с/ дръзновението на неговото несъгласие. Мостът е счупен, градът припада от страх. ”

Нострадамус, Тръмп

Въпреки че прогнозите на Нострадамус са много неясни, астролозите, четящи неговите трудове, смятат, че 2021 г. е от особено значение за френския пророк. Според тях пандемията от коронавируса бележи началото на поредица от нещастия за човечеството, която е очертана от Нострадамус, включително широко разпространен глад.

Снимка: Синхуа

Предсказателят пише:

„След големи неприятности за човечеството е подготвена по-голяма. Великият движещ обновява вековете: дъжд, кръв, мляко, глад, стомана и чума. Вижда ли се небесният огън, дълго продължаващо искрене?“

Нострадамус за 2021

Какви са някои от другите прогнози на Нострадамус за 2021 г.?

 Зомби апокалипсис

Според „Годишния хороскоп“ 2021 г. може да отбележи възхода на живите мъртви. Уебсайтът съобщи, че след анализ на текстове от френски предсказатели, през настоящата година може да се види зомби апокалипсис с вирус, пуснат от руски учен. Нострадамус пише:

 „Малко млади хора, полумъртви, ще сложат началото. Мъртъв чрез злоба, той ще накара останалите да заблестят, И на възвишено място ще се появят някои големи злини: тъжни убеждения  ще дойдат да навредят на всеки временно възвеличен, а масата да успее. Бащи и майки, мъртви от безкрайна склъб, жени жалеят.  Зловредното чудовище /иска/ Великият да го няма повече, целият свят да свърши.“

Природни бедствия

Новата година може да бъде моментът, когато изменението на климата достигне критична точка за човечеството, според Нострадамус. Той предупреждава:

„Ще видим как водата се издига и земята пада под нея”.

вълни

Някои тълкуват това като смисъл, че изменението на климата най-накрая ще стане непоносимо. Наистина морското равнище се повишава поради затоплящата се планета, което кара полярните ледени шапки да се стопят.

Силно земетресение ще засегне Калифорния

Нострадамус предупреди:

„Наклоненият парк, голямо бедствие /го чака/, през земи на Запада и Ломбардия –  огънят в кораба, чума и плен; Меркурий в Стрелец, Сатурн избледнява.“

Естествено, хората са интерпретирали „западните земи“ като Калифорния – район, склонен към мощни земетресения. Годишният хороскоп дори е посочил конкретна дата кога това се случва – 25 ноември, когато Меркурий достига Стрелец.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук