Един вицепремиер и шестима министри от служебното правителство ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще се качи вицепремиерът Атанас Пеканов, отговарящ за европейските средства, към когото са адресирани два депутатски въпроса, свързани с Плана за възстановяване и развитие.

За концесията на софийското летища пред депутатите информация ще даде транспортният министър Георги Тодоров, колегата му Андрей Живков, който оглавява Министерството на енергетиката, ще говори за законовото основание и мотивите за освобождаването на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг. На поредно изслушване в парламента ще бъде вътрешният министър Бойко Рашков, който заедно с ръководителя на Бюрото за СРС ще даде подробности около своите твърдения за незаконно подслушване на политици и граждани.

За ремонта и рехабилитацията на няколко пътни отсечки ще отговаря министърът на регионалното развитие Виолета Комитова.

Янаки Стоилов, служебен министър на правосъдието, ще трябва да представи пред депутатите информация за дипломата по „Право“ и юридическата квалификация на главния прокурор Иван Гешев, за които се появиха различни твърдения в публичното пространство.

С Правилника за приложение на Закона за филмовата индустрия пък е свързан въпроса, адресиран до министъра на културата Велислав Минеков.

Ще отпаднат ли екостикерите за автомобилите – отговаря министърът на транспорта Георги Тодоров.

Последен на трибуната ще излезе министърът на икономиката Кирил Петков. От него депутатите са поискали информация за ремонти на язовири, извършени през 2018г.

В парламентът ще бъдат още директорът на Изпълнителната агенция по горите Александър Гунчев, от когото депутати са поискали данни за това как се управляват горските стопанства. Ръководството на Комисията по енергийно и водно регулиране също трябва да дойде пленарната зала, за да обоснове какво е довело до повишаване на цената на водата.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!