Росен Плевнелиев
На снимката: Росен Плевнелиев

За евентуална среща между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ съобщи днес в свое интервю Росен Плевнелиев, президент на България между 2012 и 2017 година и част от контактната група, която ГЕРБ излъчи за провеждане на политически разговори преди връчването на мандатите след конституирането на 48-мия Парламент.

По думите на Плевнелиев, той и Соломон Паси – другият ръководител на контактната група, няма да участват в разговори. В разговорите няма да участва още и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В последните дни „Продължаваме промяната“ призовават ГЕРБ да седнат на разговори с тях, но в лидерски състав. От думите и поведението на представители на ГЕРБ обаче става ясно, че Борисов няма намерение – или желание, да се срещне с Кирил Петков и Асен Василев публично.

В интервю за NOVA Плевнелиев посочи, че „следващата седмица ще имаме разговори пред камерите между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

„Продължаваме промяната“ отказаха да участват в разговорите с контактната група на Плевнелиев и Паси, като заявиха, че няма да подкрепят правителство мандат на ГЕРБ. По-късно казаха, че биха разговаряли с ГЕРБ, за да разберат дали са „готови да скъсат пъпната връв с главния прокурор Иван Гешев и най-накрая да успеят да го споменат в едно изречение със съдебна реформа“. Вижте още. 

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук