Андрей Гюров
На снимката: Андрей Гюров

“Продължаваме промяната” е готова да води разговори с всички партии за правителство с втория мандат. Това каза председателят на парламентарната група на партията Андрей Гюров в ефира на NOVA. По думите му разговорите трябва да са прозрачни, да се проведат в Народното събрание и да са за конкретни политики.

“Ако става въпрос за ГЕРБ, ние искаме да знаем готови ли са да скъсат пъпната връв с главния прокурор Иван Гешев и най-накрая да успеят да го споменат в едно изречение със съдебна реформа. Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на управление не е бил в интерес на българските граждани, а в интерес на определени фирми, черни каси, кюлчета и прочие”, каза Гюров.

Гюров отново заяви, че „Продължаваме промяната” няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ или ДПС. „Никой не може да очаква или да изисква от нас да направим такава стъпка”, категоричен е той. Ако се стигне до втори мандат, той обясни, че разговорът за него няма да е имитация, затова подходили отговорно, като заявили политиките си. „Ще водим прозрачни разговори с всички политически сили”, каза той.

“На този етап за нас не е вариант сътрудничество с ГЕРБ, защото имаме всички тези висящи въпроси и липса на доверие в техните ангажименти”, каза Гюров. “Това може да се случи само след като те докажат, че са готови да се променят като партия и като начин на управление, а това не може да стане от днес за утре“, смята той.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук