Алексей Петров
Алексей Петров

Смъртта на Алексей Петров хвърли в скръб представители на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където той преподава от години във Факултета по икономически и социални науки. 

С прискърбие съобщаваме, че при трагични обстоятелства загина нашият преподавател и колега доц. д-р Алексей Петров.

Повече от 15 години доц. Петров е преподавател във Факултета по икономически и социални науки в ПУ „Паисий Хилендарски“, а от 2019 г. ръководи Катедра „Политически науки и национална сигурност“ към същия факултет.

Алексей Петров води базови дисциплина като „Тероризъм и антитероризъм“, „Активна корпоративна сигурност“, „Управленско решение и екип“ и други. Поставя началото на обучение и научните изследвания в киберсигурността и активната корпоративна сигурност във ФИСН.

В мандата му стартират две бакалавърски програми: „Национална сигурност“ и „Международна политика и бизнес дипломация“, както и три магистърски програми- „Киберсигурност“, „Мениджмънт на националната сигурност и антитероризма“ и „Политически мениджмънт и комуникация“. Акредитирана е и докторска програма „Национална сигурност“.

Поклон пред паметта му!

Припомняме, че Алексей Петров е бивша барета и бивш зам.-шеф на ДАНС, бизнесмен и беше обвиняем като ръководител на престъпна група за изнудвания. Съдът обаче го оправда напълно. Анализаторите са категорични, че той винаги се е движил по тънкия лед между легалния и нелегалния бизнес, което обяснява и двете неуспешни предишни покушения срещу него. Днес обаче Алексей Петро по прякор Трактора нямаше този късмет.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук