Алексей Петров
Алексей Петров

Убийството на Алексей Петров очаквано предизвика реакции сред политиците. Повечето предпочетоха социалните мрежи, за да изразят позицията си.

„Абсолютно неприемливо е през 2023 г. в България да има показни убийства“. Това написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във Фейсбук.

„Нито е приемливо чуждите служби за сигурност да откриват българи – руски шпиони в Обединеното Кралство, докато ние научаваме за пореден път от медиите. Нито безучастно да слушаме за поредните ужасяващи хроники за убийства и насилие. Всичко това говори за нуждата от спешна реформа в сектор сигурност“, посочи той.

По думите на Кирил Петков службите трябва да започнат да работят ефективно. „Националната сигурност не може да остане само като заглавие на една от тях, а да бъде основна задача и приоритет. Време е за спешни и дълбоки реформи“, подчерта Кирил Петков.

„Ще работим заедно с правителството да постигнем истински и бързи резултати. Още през септември ПП-ДБ ще внесем отново законопроектите за подобряване на работата на българските служби за сигурност и освобождаването им от чужди зависимости“, написа съпредседателят на ПП-ДБ.

„Убийството на Алексей Петров беше предизвестено. Имаше два опита за убийство срещу него. 2002 година беше уцелен в гърдите и в крака, но оживя. И 2015 година беше стреляно срещу него с гранатомет. Тоест, това което се случи днес не беше неочаквано. Но то ясно показа, че държавата и службите са слаби и скопени“, посочи лидерът на ИТН Слави Трифонов в свой пост във фейсбук.

Корнелия Нинова също използва социалната мрежа, за да изрази позицията си за показния разстрел на Алексей Петров.

„Връщането на мутренския модел на управление на Борисов върна и мутренските години“, написа тя в профила си.

И лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заговори за връщане към „мутренските години“. Според него това е второ знаково убийство в рамките на няколко месеца.

Лидерът на АБВ Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи, изрази опасение пред БНР, че се завръща периодът от миналото, в който „имаше убийства на неслучайни хора“.

Румен Петков изтъкна, че активността на Алексей Петров в последните седмици и „идеята, че той ще се върне в ДАНС също е предизвикала разсъждения и реакции“.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук