Видео, показващо стадо слонове, което избутва два автомобила от път в района на Бхакракот, близо до резервата за тигри „Джим Корбет“ в Утаракханд, Индия, стана хит в социалните мрежи.

Първи атакува колите голям слон, вероятно слоницата-матриарх на стадото. Скоро се включват и другите гиганти. След като премести колите, стадото, съставено от почти дузина слонове, напуска мястото. Автомобилите бяха леко повредени при инцидента. Директорът Департамента по горите Рамнагар Сингх каза, че автомобилите принадлежат на туристи, които са паркирали в гората без валидно разрешение.

„Това е коридор на слоновете, а колите са паркирани погрешно. Туристите трябва да разберат, че трябва да се погрижат за своята безопасност, преди да се впуснат в такива места“, казва Сингх.

Въпреки опасната среща никой не е ранен в инцидента, който се случи в началото на тази седмица. Възможно е слоновете да са видели в паркираните на любимия им маршрут автомобили някаква заплаха за малките слончета, които се виждат в средата на групата, и затова да са реагирали така гневно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!