Заседанието на Народното събрание днес ще бъде посветено изцяло на парламентарен контрол, който започна в 9:00 часа, според приетата седмична програма. В него се предвижда да участва почти целият служебен кабинет.

Контролът се очаква да продължи близо шест часа. В сряда, при гласуването на програмата за тази седмица, председателят на Народното събрание Вежди Рашидов коментира, че дори и шест часа за парламентарния контрол ще бъдат малко, защото, според изчисленията, за зададените въпроси ще са необходими към 13 часа.

Пръв на въпроси ще отговаря премиерът Гълъб Донев, който ще дава разяснения за политиката по доходите, която служебното правителство осъществява, както и за готвената отмяна на забраната на износ на горива, произведени от руски петрол.

Заместникът му Атанас Пеканов за оперативните програми на Европейския съюз до 2027 година и подробности за плащанията по Плана за възстановяване и устойчивост.

Вицепремиерът по икономическите политики и служебен министър на транспорта Христо Алексиев ще отговаря на въпроси за финансовото състояние на „Български пощи“, а вътрешният министър Иван Демерджиев ще отчете пред депутатите план и политики за готовността за разселване на украински граждани в държавни бази и хотели.

В контрола са предвидени още 13 министри.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук