Издирване Янек Миланов

Подновиха търсенето на изчезналия на 31 юли Янек Миланов от Дупница. То започна в петък. Днес се претърсва районът западно от село Крайници. По данни на полицияна районът, който ще бъде обходен е с площ 120 кв. км. Засега обаче няма резултат от търсенето.

За изчезването на Миланов за 72 часа бе задържан и след това пуснат под домашен арест Васил Капланов-Каплата.

Сериозно присъствие на полиция има из цяла Дупница. Блокиран бе квартал „Ценеви” преди няколко дни по време на спецакцията по издирването на Миланов.

В село Крайници е засечен джипът на Капланов, с когото на 31 юли за последно е видян изчезналият 43-годишен Янек. Той се е качил в автомобила, камери са заснели, че на отиване към селото Капланов управлява джипа, а Янек е на седалката до него.

На връщане от селото на камерите Янек не се вижда. Обяснението на Капланов е, че той се е преместил на задната седалка. Самият Капланов пък е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия.

В събота стана ясно, че за изчезването на Янек Миланов е задържана жената на Капланов – Петя Николова. Двамата не живеят заедно, въпреки че нямат развод. Предполага се, че конфликтът между Капланов и Янек Миланов е бил заради Петя, която преди година имала връзка с изчезналия дупничанин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук