Полицията ще огледа отново водната пързалка в аквапарка в Приморско, където вчера загина 18-годишно момче.

Две момчета са се сблъскали в улея на екстремна пързалка, наречена „Цунами“. Единият от тях, от старозагорското село Кирилово, загина след получена травма в главата. Другият е прегледан и освободен от болницата.

Макар вчера аквапаркът да не беше затворен, днес атракционът няма да работи, поне докато продължават процесуално-следствените действия.

Николай Михайлов, който е разпоредител в “Аква Планет“ в Приморско, заяви пред БНР, че при спускането си по екстремната пързалка най-вероятно момчето не е спазило инструкциите за безопасност:

„Явно не е спазена инструкцията на служителя. Има си служител, който разпорежда, но доколко разбрах, не е спазил инструкцията. За правилно спускане въобще не е изчакан служител. По принцип правилното спускане – ринговете са с дръжки по посока на движението, човекът трябва да е седнал, да се държи здраво и да се спусне. Доколкото разбрах, се е спуснал с главата напред“.

Очаква се по-късно днес от Регионалната дирекция за строителен контрол и Комисията за защита на потребителите да кажат дали и те ще извършат проверка на водното съоръжение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!