През 90-те години на миналия век и в първите години на този във филмите с бойни изкуства и Якудза се появи едно лице, което никой фен няма да забрави, защото просто си е трудно да забравиш такъв перфектно изглеждащ злодей. Кари-Хироюки Тагава обра точките на всички в ролите се на бос на Якудза, зъл магьосник с изключителни умения в бойните изкуства и какво ли не още гадове.

Впрочем не е сигурно, че той има изцяло положителна роля чак до 2015 година, където, вече на 65 години, направи страхотно впечатление с актьорското си присъствие във фантастичния сериал „Човекът от високия замък“ – изпълнение, с което бе „преоткрит“ като актьор.

Тагава е роден в Токио в семейство на японка и американец от японски произход. Актьорската кариера на Кари Хироюки Тагава започва през 1987 година с „последния император“, а през 1991 година направи силно впечатление като боса на Якудза, Йошида, в „Конфликт в Малко Токио“ редом до Долф Лундгрен и Брандън Лий.

Същата година игра и сътрудник на корейската мафия в „Перфектно оръжие“ и оттогава никой не може да го сбърка.

Тагава има общо 63 филма и много роли в сериали, последната от които, в „Човекът от високия замък“, е забележителна. Превъплъщението му в министъра на търговията на Япония в алтернативен свят, в който нацистите са спечелили Втората световна война, му донесе ласкави отзиви от критиците, които по принцип приеха добре целия сериал.

Тагава е специалист по бойни изкуства и укрепване на физиката. Той комбинира своите знания по източните дихателни техники от бойни изкуства и западните постижения в тренировъчния процес на тялото, за да създаде уникален лечебен комплекс от дихателни упражнения, наречен Чуу Шин. Той е помогнал на няколко изтъкнати състезатели по американски футбол рязко да увеличат физическите си способности и развива техниката си със съзнанието, че може да помага на хора в много по-голям мащаб.

Тези, които познават Кари, са единодушни, че той е много далеч от екранния злодей, който представя – в живота той е усмихнат и доброжелателен.

 

През 2013 година Кари-Хироюки Тагава, под влияние на свои руски приятели, приема православието в Москва и бива покръстен като Пантелеймон Тагава. След това той получава и руско гражданство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!