„Денис Белята“ безспорно е един от любимите филми на много хора. Историята за сладкия хлапак, който прави постоянно пакости, е една от най-излъчваните в родния ефир. Малкият „разбойник“ е изигран от актьора Мейсън Гембъл. Той печели ролята в съревнование с 20 000 деца, които се явяват на кастинг.

Dennice

Любопитното е, че 6-годишният тогава малчуган, идва на прослушването с почти същите дрехи, с които се облича и героят във филма. Друг интересен факт е, че по някаква случайност в джоба му има кутийка с червейчета.

Denniceeq

Мейсън е избран от екипа и прави запомняща се роля. Във филма той си партнира с възрастните и доста известни актьори Уолтър Матау и Кристофър Лойд, познат от „Завръщане в бъдещето“. По време на снимките малкият Мейсън губи два зъба и се налага да носи изкуствени до края на заснемането.

jskds;

След излъчването на филма през 1993 г. Гембъл участва в още няколко сравнително успешни холивудски продукции, сред които „Шпионирай трудно“, „Арлингтън Роуд“ и „Гатака“.

Gatakka

Днес Гембъл е на 31 години и както много други актьори, запомнени само с ролите си в детски образ, вече е далеч от шоубизнеса.

mason m

Последната му лента е от 2010 г. След това той завършва Калифорнийския университет в Лос Анджелис, в стоматологична специалност.

Mason

В момента работи като морски биолог – нещо, за което винаги е имал страст, както сам признава.

Mason 1

За разлика от друго любимо хлапе от 90-те – Маколи Кълкин от „Сам вкъщи„, животът му не е изпълнен със скандали. Добрият му външен вид пък позволява и сега да се върне под светлините на прожекторите в Холивуд.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook!

mason_gamble

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук