на снимката: Шон Уилиям Скот

Мъжът, който през 1999 г. спечели сърцата ни с ролята си на Стифлър в комедията „Американски пай” е роден в малко градче в щата Минесота. След като Шон Уилиям Скот разбрал, че от тренировките по бейзбол, баскетбол и футбол нищо няма да се получи, решил да последва друга страст – актьорството.

Първите му срещи с професията обаче са в местното кино, където проверявал билетите на посетителите, продавал пуканки или пускал проектора. Все пак всичко това разпалило любовта му към този вид изкуство.

След успеха на „Американски пай” Шон не разрешавал на никого да гледа ранната му работа като актьор. Първият му опит в телевизионни сериали приличал повече на импровизиран промо епизод за комедиен сериал, който така или иначе се оказал неуспешен.

„Американски пай” е проектът, който променя живота му три години след въпросното прослушване за ТВ сериал.Самият той бил сигурен че ако не беше филмът, нямаше да получи нито една роля в киното и това да доведе до безславен край на кариерата му. Шон Уилиям Скот описва филма като сбъдната мечта.

Колкото и странно да звучи, в реалния живот актьорът е пълната противоположност на Стифлър. Шон признава, че неговата дефиниция за купон е да отвори нова бутилка вино. А ролята си изиграл толкова добре, защото си спомнил поведението на свои съученици от гимназията. Той описва себе си през училищните си години като „зубър”, въпреки че спортува усилено.

Придобиването на популярност в комедийните среди никога не е било цел за Шон Скот. Той заминал за Лос Анджелис с намерението на участва в тъмни драми. Обратът за него обаче се оказал изключително изненадващ.

От 2010 г. насам (като изключим „Американски пай 4”, който излиза през 2012 г.) като че ли Шон Уилиям Скот изчезна от светлината на прожекторите. Самият той поначало никога не е обичал да се разхожда просто така по червения килим, но и липсата му в холивудски продукции стана твърде забележима.

Причината е, че през март 2011 г. той се озовава в рехабилитационна клиника по свое желание. Никой обаче не знае каква е причината, тъй като известният актьор не е правил публично изявление по въпроса.

Друга причина той да не се появява особено често в холивудски продукции са няколкото неуспешни филма, в които той играе след първите две „Американски пай” комедии. Някои от тях са „Брониран монах” (Bulletproof Monk), „Царете на хаоса” (The Dukes of Hazzard), Мистър Уудкок (Mr. Woodcock) и Преди да си отида (Just before I Go). Някои от тях не могат дори да платят разходите си, а други печелят пренебрежимо малко пари.

Това естествено оказва влияние и на имиджа на Шон Уилиям Скот, който по начало не е искал да изглежда винаги като глупавия тийнейджър, който не се интересува от нищо друго освен алкохол и жени.

В момента актьорът присъства на големия екран само като глас. Най-лесно можем да го разпознаем в гласа на опосума Краш от „Ледена епоха”. Въпреки това той никога не би отказал да се снима в нов „Амрикански пай”, който и ние не бихме отказали да гледаме.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук