Михаил Христов
На снимаката: Депутатът Михаил Христов

Депутатът Михаил Христов стана поредният народен представител, който реши да напусне редиците на парламентарната група на „БСП за България“. Решението му бе оповестено от председателя на парламента Цвета Караянчева, с което младият лекоатлет и параолимпиец стана десетият поред народен представител от левицата, решил да продължи работа като независим депутат.

В мотивите си Христов посочва, че не приема начина на работа в групата, усеща липса на колективност и няма доверие във взетите от нея решения.

Михаил Христов бе избран за народен представител от 25-ти Многомандатен избирателен район – София като част от гражданската квота на БСП. Днес той бе освободен и като член на комисиите по труда и социална политика и по въпросите на децата, младежта и спорта.

След напускането на Христов групата на БСП в парламента остава със 70 депутати.

Шестима народни представители напуснаха парламентарната група на социалистите в края на септември. Това бяха Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Георги Андреев. От тях само Жаблянов остана член на БСП. Месец по-късно още един социалист Чавдар Велинов стана независим депутат.  Преди това групата напусна Александър Паунов, заради поблукувани записи на негов разговор с бизнесмена Васил Божков. Още през 2018-та групата напусна Спас Панчев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!