ремонт Константин Величков

Градските активисти от „Спаси София“ за пореден път алармират за катастрофалното състояние на наскоро ремонтирания бул. „Константин Величков“ в столицата.

ремонт Константин Величков

На публикуваните от тях снимки се виждат множество големи пропадания, дупки и пукнатини на асфалта в трамвайното трасе по булеварда, което беше основно ремонтирано за 1,5 млн. лв. преди малко повече от година.

Независимият общински съветник Борис Бонев вече е отправил официално питане до кмета на София Йорданка Фандъкова, за предоставяне на документи за това какви са причините за поредния некачествен ремонт и какво е предприела Столичната община да отстрани дефектите.

“След шест месеца получих скандален отговор от г-жа Фандъкова. Не само, че нито един документ не ми беше предоставен, каквото задължение има кметът по закон, но в отговора си, г-жа Фандъкова твърди, че “всички дефекти и проблеми, констатирани по време на строителството, са отстранени от изпълнителя. Констатираните гаранционни дефекти също са отстранявани от изпълнителя“, заявява Борис Бонев.

По думите му обаче това не е вярно и е видно от снимките.

ремонт Константин Величков

От Спаси София припомнят, че изграждането на споделеното трамвайно и автобусно трасе започна през 2018 г. и трябваше да бъде готово след няколко месеца.

“Ремонтът беше просрочен многократно и той бе завършен една година по-късно. Преди ремонта официално внесохме становище за подобряване на проекта, а по време на строителството му, многократно сигнализирахме за лоши строителни практики и призовахме Общината да предприеме незабавни мерки, за да се предотврати поредният некачествен ремонт. Управляващите не се вслушаха в нито един призив и сега резултатите са повече от видими.” – казват от организацията.

Според градските активисти в отговора си Фандъкова признава, че в Столичната община цари документален хаос и не се спазват основни законови изисквания като например Наредбата за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук