Взрив в „Арсенал” в Мъглиж, има ранени. Производствена авария е станала в цех 130 на завод „Арсенал” в град Мъглиж. Според свидетелски показания има разрушения и ранени хора.

Заради големите поражения всички сгради са без прозорци и врати. Пораженията са огромни. Кратерът, който е изкопан на мястото на взривилия се склад, е няколко метра.

Криминалистите работят и по версията за умишлен взрив, защото във взривения склад не е имало нито хора, нито машини, които да работят.

При аварията пострадаха шестима души, които са с порезни рани от счупени стъкла. Те са откарани в спешния център в Казанлък, където им се оказва помощ.

Във връзка с производствената авария екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) е на мястото на инцидента. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон.

На място вече са окръжният прокурор на Стара Загора и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура.

Това не е първият инцидент в оръжейницата. На 17 октомври 2018 г. шестима работници пострадаха при авария в цех 120 на завод

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг с 10-годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал” през април 2016 г. В края на май 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на „Арсенал „АД, който е разположен в Мъглиж.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!