Нов взрив в Шри Ланка. Експлозията е станала в тази сутрин в района на Пугода, на около 40 километра източно от столицата Коломбо, съобщава телевизия News 1st, като се позовава на представител на местната полиция.

До момента няма информация за жертви и пострадали. Полицията е започнала разследване за причините на случилото се.

След множеството взривове, които отнеха животите на близо 400 души, органът за развитие на туризма в Шри Ланка заяви, че след атаките в страната са предприети „всички възможни мерки“, за да се гарантира безопасността на туристите.

На Великден, в Шри Ланка при серия от експлозии загинаха повече от 350 души.

Първите шест взрива бяха насочени срещу три храма и три хотела в страната, седмият в западната част на острова, а осмият беше в жилищен комплекс в покрайнините на Коломбо.

Отговорност за поредицата от експлозии пое терористичната група „Ислямска държава“, която обаче не предоставя никакви доказателства за участието си в атаките. „Органът за развитие на туризма в Шри Ланка би искал да увери света, че страната е отворена за бизнес и че са предприети всички възможни мерки за защита и гарантиране на безопасността на туристите“, се казва в съобщение в социалната мрежа Facebook.

В изявлението се отбелязва, че след експлозиите в страната са започнали работа специално обучени екипи за реагиране, които подпомагат туристите в болници, хотели и на летището. В допълнение, горещите линии са отворени за туристи и близки на чужденците, засегнати от скорошни трагични събития.

Очаквайте подробности!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!