Днес пред Народното събрание се проведе поредният национален протест на партия „Възраждане”. Десетки протестиращи са се събрали, за да поискат оставка на правителството.

Протестът започна в 12 часа, като той беше слабо подкрепен за разлика от предишни пъти. Полицейското присъствие също беше засилено, но до сблъсъци и размирици не се стигна.

„30 г. неПРЕХОДна катастрофа стигат!“, „Ние сме народ, а не тулупи!“. Това са част от плакатите, които носят събралите се пред Народното събрание.

Пред кореспондент на БГНЕС Цончо Ганев от „Възраждане“ заявява, че искането на всички протестиращи е оставка на сегашното правителство и съдебна система, която да изпълнява задълженията си.

От Възраждане прочетоха деклрация за независимост на българския гражданин и посочиха още, че като „представители на българското общество“ не вече признават юрисдикцията на сегашното управление в България.

От „Възраждане“ обявиха, че протестите ще продължат, докато исканията им не бъдат изпълнени и правителството не подаде оставка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!