Миа Халифа

Бившата порнозвезда Миа Калифа е получила заплахи за убийство от „Ислямска държава“, след като се снимала в порносцена, облечена в хиджаб.

Калифа е възпитана като католичка от родителите си, които са ливанци. Тя каза пред Би Би Си, че идеята да бъде с хиджаб в горещата лента, била на един от продуцентите. Заплахите от ислямистите започнали да идват седмица, след като филмът започнал да се върти в интернет.

Актрисата сподели, че е предупредила продуцентите, че може да се окаже в смъртна опасност заради идеята с хиджаба, но призна, че вината си е нейна, тъй като е могла да вземе решение да се откаже от тази сцена.

Калифа е изкарала само три месеца в „индустрията за възрастни“ , преди да се откаже от този занаят през 2015 г., но миналото й в бранша още я преследва. Тя изпитва притеснения от заплахата на ислямистите, но повече й тежи личното отношение към нея. Чувства се притеснявана почти всекидневно от лошо отношение и когато излиза, например на бар, става обект на „грубо поведение в 60% от случаите“. Миа непрекъснато се  оглежда през рамо, „не само заради ИД, но и заради други, които биха ме преследвали“. Тормозът и заплахите са я е довели до положение почти да не излиза от къщи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!