Подлезът под президентството е наводнен вследствие на поройните дъждове. Водата от канализацията се стича по една от стените му. Поради липсата на добра отводнителна система водата се е събрала в края на подлеза и затруднява преминаването на пешеходците.

Граждани алармираха, че е наводнен и подлезът на Лъвов мост, който в момента е непроходим и е затворен.

При дъжда в ранния следобед десетки улици бяха наводнени. Сред тях и новоремонтираната „Граф Игнатиев“ на пресечката с ул. „Солунска“. Авариен екип помогна за отводняването на отсечката, и за около половин час движението там се нормализира.

Мълния падна върху трафопост и го запали, съобщиха от пресцентъра на МВР. Трафопостът се намира на бул. Константин Величков и ул. Цар Симеон. При инцидента няма пострадали хора; движението в района бе спряно за кратко.

Гръмотевичната буря причини проблеми в електроснабдяването на кварталите Люлин, Банкя и село Железница. Екипи на ЧЕЗ са помогнали за възстановяване на електрозахранването.

Шест аварийни екипа на Столична община реагираха на сигнали за наводнявания и завирявания, като получените сигнали за щети и наводнения са над 20.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!