Херо Мустафа
на снимката: посланикът на САЩ в България Херо Мустафа

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи, които си помагат взаимно по време на кризата с COVID-19, Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности, съобщават от американското посолство.

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа. Финансовата ни помощ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите. Ще предоставяме помощ за проекти, които вече се изпълняват.

Моля, номинирайте себе си или своята организация на уебсайт: http://www.BGStandingTogether.org/, призовават от посолството.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, заяви посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

От посолството съобщават още, че ще приемат номинации до 13 часа в понеделник, 30 март.

Ще обявим публично получателите и тяхната дейност, така че българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели. Следете страниците на Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ във Facebook, Twitter и Instagram за нашите съобщения, гласи съобщението.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!