Американският секретар Майк Помпео ще с срещне с руския президент Владимир Путин, заявиха от държавния департамент. Ръководителят на американската дипломация ще се срещне с руския държавен глава във вторник в черноморския комплекс Сочи, но преди това ще кацне в Москва, казаха още от американската администрация.

Преди няколко дни стана ясно, че Помпео ще се срещне и с руския външен министър Сергей Лавров отново в Сочи. Новината за визитата на Помпео в Москва дойде след като той разговаря с Лавров в понеделник в кулоарите на срещата на Арктическия съвет в Северна Финландия.

Миналата седмица Помпео критикува Русия за агресивното ѝ поведение в Арктика и също така заяви, че „руснаците трябва да напуснат“ разрушената от кризата Венецуела.

След разговорите в понеделник Лавров отказа да коментира „политически изявления, които са направени публично, за да създадат определен ефект“

„Ние се концентрирахме върху реалните дела“ – каза той, наричайки дискусията „много добра и конструктивна“.

Държавният секретар на САЩ трябваше да отпътува за Берлин от Финландия, но внезапно отмени посещението поради „неотложни въпроси“, заяви говорителката му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!