Прокуратурата повдигна обвинения на сина на Васил Божков – Антон за пране на пари по поръчение на организирана престъпна група, ръководена от баща му.

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Антон Божков е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Спецсъда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Синът на хазартния бизнесмен Васил Божков тази сутрин се е явил в сградата на Националното следствие, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста жената до Васил Божков – Елена Динева, която е обвинена за участие в ръководената от Божков организирана престъпна група.

Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата, че жената на Божков е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но (видно от събраните по делото доказателства) е участвала и при взимането на решения.

Същата мярка беше определена и на съдружника на бизнесмена Александър Тумпаров, който също е обвиняем за участие в организирана престъпна група.

Той също като Божков беше обявен за национално и европейско издирване, но беше арестуван в болница, където се лекуваше, но беше освободен също срещу гаранция от 1.5 млн. лева.

Покрай Божков обвинения получиха и бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, както и наскоро смененият ѝ началник Александър Георгиев.

Божков и Попов са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата иска от местните власти двамата да бъдат екстрадирани в България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!