Хари Меган
На снимката: Британският журналист Пиърс Морган

Болно.

Срамно.

Самосъжалително.

Скандално.

Светотатствено.

Сластолюбиво.

Самообслужващо.

Това са първите мисли, които ми дойдоха наум на десетата минути от безкрайния хленч на Меган и Хари пред Опра, а съм се ограничил само до думи, които започват със “с”.

Докато изслушам цялата двучасова вакханалия от лицемерно, самодоволно, отмъстително плещене, от ушите ми заизлиза пара като изригващ гейзер и речникът ми от яростни епитети обхвана цялата азбука.

Никога не съм гледал по-отвратително интервю.

Нито още по-ужасно лицемерно и противоречиво.

Херцогът и херцогинята на неприкосновеността на личния живот изкараха на показ мръсните си дрехи пред десетки милиони хора по целия свят, като същевременно търсеха за проникване в пресата.

Те оплакваха ужасната болка от кралските си титли, но също така бяха възмутени, че синът им Арчи нямал право да бъде принц.

Те разказаха за постоянните си травми от проникването на пресата в личното им пространство, но в същото време многократно подчертаха, че не са прочели нито една от статиите.

Те твърдяха, че са били принудени да подпишат сделки за милиони долари с Netflix и Spotify, защото принц Чарлз им отрязал издръжката, въпреки че Хари е наследил милиони от покойната си майка принцеса Даяна и целият му живот е бил финансиран от кралското семейство.

И така, интервюто продължи още по-гадно.

В разгара на пандемия, която вече е отнела над 2,5 милиона души, една изумително богатадвойка, живееща в имение в Калифорния за 14 милиона долара, искаше всички да знаем, че са жертви.

Меган дори сравнява бившия си живот в двореца, с осакатяващото съществуване на блокираните по време на коронавируса. Това сигурно е събудило съпричастност в многодетните семейства, обитаващи последните етажи на блоковете, които се опитват да учат от вкъщи, а родителите им нямат работа, за да им купят храна.

„Не можех дори да се срещна с приятелите си за обяд!“ изплака херцогинята на заблудата, която отлетя бременна за Ню Йорк и похарчи  500 000 долара за парти с известните си приятелки, за да ознаменуват раждането на бебето. След това отлетя обратно в Лондон като добър еко-войн с бълващия вредни емисии частен самолет на  Джордж Клуни.

Но сред всички сравнително тривиални клюкарски неща се появиха някои невероятно вредни бомби, умишлено взривени, за да нанесат максимални щети на британското кралско семейство и монархията.

Първо, Меган твърди, че е била докарано до самоубийство под натиска да бъде принцеса и молбите й за помощ са отхвърлени от студения, безсърдечен дворец.

Не ни беше казано кой е виновен да това или защо не е потърсила  терапия или лечение, ако е чувствала, че се нуждае. В крайна сметка съпругът й прекарва години в разговори за психичното здраве и има тесни връзки с всички основни благотворителни организации за психично здраве.

Вместо това ни остава да вярваме, че Дворецът отхвърлил бременна самоубийца в нейния час на отчаяна нужда.

Но това дори не беше най-експлозивното разкритие.

Не, това се случи, когато Мегън каза на Опра, че член на кралското семейство е попитал какъв цвят ще бъде бебето й по време на разговор с Хари.

Всъщност тя казва, че разговорите са няколко, докато той твърди, че е само един.

Но никой от тях не посочи името на обиждащия.

Хари каза, че никога няма да разкрие името.

И така, сега ни остава да гледаме на всички кралски особи като на расисти.

Не бяха дадени и никакви подробности точно за това, което е било казано или в какъв контекст е казано.

Ами ако някой по-възрастен член на кралското семейство невинно е попитал Хари какъв цвят на кожата може да има бебето му, като се има предвид, че майката на Меган е черна, а баща й бял? Това расизъм ли е?

Би било, ако е имало някакъв унизителен тон към въпроса или някакво внушение, че ще бъде проблем колко тъмна е кожата на детето. Но ние не знаем отговорите на тези жизненоважни въпроси, тъй като след като пуснаха расистката бомба, Съсекс няма да кажат повече.

Намирам това за страхливо.

А обвиненията за расизъм отидоха още по-далеч.

Меган заяви, без да предостави никакви доказателства, че Кралското семейство е  решило да промени правилата специално, за да попречи на сина й Арчи да бъде принц, заради цвета на кожата му.

Отново не е посочено име на ужасяващия расист в Двореца, отговорен за такова отвратително дискриминационно решение.

Но както Меган и Хари знаят, единственият човек, който има последна дума за титлите, е кралицата.

Така че, отправяйки това удивително недоказано твърдение, те ефективно маркират Нейно Величество, бабата на Хари, като расист.

Трудно е да се измисли по-срамна клевета срещу жена, която е посветила целия си живот на службата на своята страна и на обществото.

Кралицата не е расист и никога не е била расист.

Да предположиш, че тя може да е, е отвратително.

Но това да стане в момент, когато 99-годишният й съпруг принц Филип е прекарал последните няколко седмици, лежейки тежко болен в болница, е по-лошо от това, това е презрение.

Нищо, което Меган Маркъл каза в това интервю, не ме изненада.

Предсказах, че Меган ще акцентира на психичното здраве и расизма, за да се отклони критиките към себе си и собственото си поведение.

Също така цинично подозирам, че това е причината тя да направи такова сензационно интервю, когато е бременна в петия месец. Защо някоя жена би направила това, след като е претърпяла спонтанен аборт миналата година, знаейки  какъв стрес ще й донесе?

Опасявам се, че отговорът е, че тя е смятала, че бременността ще й осигури още един гард срещу неизбежния фурор и критики, които биха се получили в резултат на нейните приказки за Кралското семейство.

След като вече имах лични наблюдения колко е безмилостна Меган Маркъл, когато иска да изгони някой от живота си, който вече не й е от полза, не беше голям шок да видим как тя подпали огъня, с който със сигурност ще причини непоправими щети на семейството на съпруга си.

Това беше актьорското представяне в живота й, с всяка дума, всеки израз на лицето, внимателно планирана и режисирана. Всъщност не е късно, някой трябва да го номинира за Оскарите!

Искам да кажа, това е жена, която е снимана на парапетите на Бъкингамския дворец като тийнейджър със звездни очи, но сега иска да повярваме, че тя не е знаела нищо за кралските семейства.

“Никой не ми бе казвал как да правя реверанс или да пея британския химн”, хленчи 39-годишната дама, омъжена за човек, който е в състояние да ѝ помогне и с двете неща. Но да не се заблуждаваме – това интервю е триумф за Меган в Америка. Приказките ѝ за бедната, уязвима, доверчива жена от смесена раса, хвърлена на вълците от бялото расистко кралско

И горко на всеки, който критикува Меган, защото незабавно ще бъдете обявен за расист.

Но какво ще кажете за принц Хари и собствената му родина Великобритания?

Как по дяволите позволи на жена си да изложи семейството му по този начин по телевизията и да атакува и омаловажава самата институция, пазена толкова скъпо от баба му?

Той дори я остави да нахвърли върху съпругата на брат му Уилям Кейт – жена, която нито веднъж не е казала лоша дума за Меган публично като каза, че я била разплакала при спор за тоалетите за децата на сватбата.

Тази празнина, която Хари описа в отношенията си с Уилям сега  вече е стигнала размера на 1000 Гранд каньона.

И  Хари с радост се включи и в сопраното на Меган, разкривайки невероятно интимни тайни за баща си принц Чарлз, за които би изкрещял от ярост, ако бяха разкрити от таблоидната преса.

Той твърди, че Чарлз е спрял да му се обажда миналия януари, след като двамата с Меган са напуснали страната си и Кралското семейство и че му е отрязал огромната му финансова помощ. И Хари все още е бесен на баща си.

И все пак какво точно е сгрешил Чарлз, освен да се опита да се справи с постоянния самосъжаляващ глад за драма на по-малкия си син?

Той издържаше Хари и Меган в продължение на години и дори я заведе до олтара, след като баща й получи сърдечен удар и не дойде на сватбата, а дъщеря му се отрече от него. (Къде бяха въпросите без цензура на Опра Уинфри за този случа).

Хари нелоялно казва, че Чарлз и Уилям са „в капан“ в институцията на монархията, защото са наследници на трона.

„Те не могат да си тръгнат и аз изпитвам голямо състрадание към това“, заяви той.

О, Моля ви!

Двамата с Мегън не спират да обясняват колко им съчувстват, а в същото време демонстрират точно обратното към семействата си.

Ако Чарлз или Уилям искаха да напуснат, те биха могли да направят точно това, което направи Хари, и това, което направи Едуард VIII, когато абдикира от трона.

Всеки крал може да „напусне“.

Но всъщност го направиха само Едуард и Хари, и двамата случайно след като се влюбиха в американки.

Единствената разлика е, че Едуард и Уолис Симпсън никога не са говорили зле на публично място за Краското семейство.

В рамките на часове след излъчването на интервюто за Опра, хаштагът #AbolishTheMonarchy стана хит в Twitter.

Това е ефектът, който повдигнаха обвиненията на Меган и Хари с техните отровни твърдения.

Г-жа Маркъл няма да се интересува от щетите, които е причинила на институция, която явно ругае.

Но Хари трябва.

Фактът, че той с такава охота е участвал в толкова отвратителна публична атака срещу Кралското семейство – НЕГОВОТО семейство – и Монархията е крайно срамно.

И това, че е причинил толкова много допълнителни страдания на 94-годишната си баба в момент, когато съпругът й лежи тежко болен в болница, е просто ужасяващо.

Що се отнася до психичното здраве, изглежда, че Меган и Хари се грижат само за себе си.

Коментарът е публикуван в „Дейли мейл“. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!