ивана

И днес не откриха 17-годишната Ивана от Дупница. В шестия ден от издирването на момичето беше претърсен районът около язовир „Дяково“, както и горите край града. За съжаление от нея все още няма никаква следа.

Стотици полицаи, горски служители и доброволци търсиха Ивана днес, но без резултат. В Дупница вече има и кризисен щаб, свикан от общината, който се занимава с изчезването на момичето.

Според кмета на Дупница причина за изчезването ѝ е лошото отношение на съучениците ѝ към нея, което от училището отричат.

В квартала, в който живее Ивана, разказаха пред екипа на БНТ, че през последните месеци младото момиче започнало да пие алкохол и да се оплаква, че родителите ѝ я тъпчат с лекарства.

Работи се по всички версии, казаха от полицията. Търсенето продължава.

Малко преди Нова година Ивана започнала често да посещава кварталните кафенета.

Пиела енергийни напитки и алкохол.

„При мен е консумирала водка с уиски на едно място. С два вида безалкохолно, отделно кафе вътре в алкохола“, коментира сервитьорката Стефания.

Тя забелязала, че момичето разполага с доста пари.

„Имаше в нея около 200 – 300 лева последния път, когато дойде при мен. Тя говореше, че техните я тъпчат с лекарства, иска да избяга и тем подобни неща“, споделя Стефания.

Съученици на изчезналото момиче и днес разказаха, че не е била буйна, но не е е имала приятели. Постоянно била с телефон в ръка, записвала клипчета и ги качвала в социалните мрежи.

В деня преди да изчезне е качила над 50 клипа в ТикТок, в повечето от които пее поп фолк песни. Публикувала е и видео, в което ясно личи датата, след която следите ѝ се губят – 22 февруари.

Повечето от постъпващите сигнали за Ивана са противоречиви и неясни.

„Проверяват се всички сигнали. Включително и такива, подавани през социалните мрежи. Повечето от тях са уклончиви. Кой какво е видял. Но не се пренебрегват никакви сигнали, всичко се проверява от органите на МВР. Целият ресурс от хора пак е на терен. Днес сме се видели официално с родителите. Разстроени са, не искам да изпадам в подробности“, каза още Бойко Христов, заместник-кмет на Дупница.

Телефонът на момичето още в първите дни след изчезването ѝ е предаден на киберспециалисти, казаха от полицията. Все още се установява дали тя сама е сменила профилната си снимка във Фейсбук вчера или профилът ѝ е бил откраднат.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук