Пожар срути луксозна сграда в Банкок и взе жертви, убивайки най-малко трима спасители и един жител. Неизвестен засега остава броя на хората, заклещени под останките.

Триетажната къща, разположена в луксозен затворен комплекс в западната част на Банкок, беше обхваната от пламъци около 6 часа сутринта и огънят бушува около час, преди да бъде потушен. Около 7 ч. сутринта, докато пожарникарите и спасителните работници се движеха през разрушената структура в столицата на Тайланд, тя внезапно се срути, убивайки поне четирима, включително един от живеещите там.

Търсят петима души под отломките

„Причината за срутването остава неизвестна. Пожарът може да е основната причина вътрешната констуркция на сградата да се срути“, каза Джираттикорн Банджонгкит, шеф на спасителната служба на фондация Poh Teck Tung, пред Франс прес. Той добави, че може да има около петима души все още под купчината отломки.

Все още вадят затрупани хора

Остава неясно как спасителните работници ще могат безопасно да извядат на безопасно място затрупаните, каза губернаторът на Банкок Асвин Кванмуанг. Ваденето на затрупани хора изпод отломките все още продължава.

„Все още няма безопасно преминаване“, каза той пред репортери. „Ще трябва постепенно да пробиваме и да използваме малко по размери оборудване, тъй като по-голямото оборудване може да доведе до допълнително срутване на отломките.“

Асвин добави, че криминалистически екип разследва причината за пожара. Срутванията на сгради са рядкост в мегаполиса Банкок, който е пълен с блестящи извисяващи се молове и увеличаване на жилищния фонд.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!