Нощта в „Дунарит” е преминала спокойно, увериха от ръководството на завода. В цеха пожарът е потушен, няма и тлеене. В петък стотици работници бяха евакуирани заради избухването на пламъци в едно от най-големите военни предприятия у нас.

Районът на километри от „Дунарит” също беше отцепен. Заради опасността от взрив обаче най-притеснени бяха жителите на близкото село Николово. Децата от детската градина и училището бяха изведени още в петък по обяд. А спомените на възрастните се върнаха към унищожителния взрив в завода от март 93-та.

„Хората бяха наистина уплашени, но паника нямаше. През цялото време държах връзка с ръководството на завода. Евентуалната опасност беше от счупени стъкла при взривна вълна. Веднага приканихме всички хора да отворят широко прозорците. Не беше изключена и опасността от скъсване на дигата на язовира. Следяхме постоянно станцията, тя беше затворена”, заяви пред „Нова телевизия“ кметът на Николово – Марийка Генова.

Според собственика на предприятието Емилиян Гебрев причината за пожара е фабричен дефект на детайл, произведен преди години от фирмата, създала оборудването.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!