Пожарът в цех за тротил във военния завод Дунарит, който избухна преди обед, е потушен. Той не е бил голям, но съгласно мерките за безопасност, всички служители на завода са евакуирани.

Няма опасност за работещите в завод „Дунарит“ и хората, живеещи наоколо, след пожара, който пламна днес преди обед в цеха за работа с взривни вещества. Работниците и администрацията са евакуирани, като няма пострадали хора. Засега се правят опити да се свържат с изпълнителния директор на предприятието.

Предприети за действия за ограничаване на вредните последици от инцидента. Всички налични екипи на пожарната са насочени към мястото.

Ситуацията се наблюдава от въздуха с три дрона, съобщи кметът на Русе Пламен Стоилов.

„В такива случаи пожарната влиза, когато пожарът затихне сам, тъй като има опасност от взривяване, независимо, че количеството е около 1 тон, не е много“, обясни Стоилов.

По думите му става дума за производствен цех и вероятно смесване на тротил с амониева селитра. „Какво се е правило в този цех и какво се е произвеждало, може да каже само ръководството на завода. Важното е, че няма детонация“, обясни той.

Децата в близките населени места Николаево и Мартен са изведени от детските градини иучилищата.

Сигналът за инцидента беше подаден около 11.00 часа тази сутрин, като към завода бяха насочени множество линейки и пожарни

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук